Spacer Romania Blog

Scoala acasa: provocari si cum le facem fata

Ultimele luni au fost marcate de multe schimbari. Unele dintre ele sunt resimtite si acum, insa incercam cu optimism si cu voie buna sa le facem fata cum putem mai bine. Adultii au o capacitate de adaptare mai mare, insa problema este evidenta in cazul celor mici si in modul in care acestia inteleg aceste schimbari. Una dintre provocarile care le-a solicitat cel mai mult atentia si gradul de adaptabilitate este scoala de acasa, in regim on-line. Practic, aceasta s-a modificat radical si din pacate, nu intr-un mod unitar. Copiii cei mai norocosi, care au tableta, laptop sau PC acasa, erau deja obisnuiti cat de cat cu tehnologia. Ce se intampla oare cu copilasii de la tara, care nu au posibilitatea de a se adapta acestei schimbari din punct de vedere financiar? 😊 Probabil toata lumea vede la TV problemele cu care acestia se confrunta si este foarte trist atunci cand vezi ca diferenta de statut social impiedica un copil sa aiba parte de o educatie buna. Sunt propuse actiuni, dar doar timpul si statisticile ne vor spune daca acestea sunt cele corecte pentru toti.

Practic, scoala de acasa a schimbat ritmul de invatare dar si de socializare a celor mici. Daca inainte copilul era invatat sa se trezeasca dimineata si sa se duca la scoala pentru a se vedea cu colegii si profesorii, acum acea interactiune si rutina lipsesc cu desavarsire. Socializarea se face ori la telefon ori in fata unui ecran, care evident scade gradul de dinamism si impune o oarecare raceala intre cei care converseaza strict pe teme educationale.
Lectiile on-line, desi isi propun sa fie interactive, nu atrag atentia copiilor la fel de mult cum o faceau la clasa, unde atentia le era captata de profesor si de materie. Acum trebuie sa invete sa faca fata unui mod de predare bazat pe tehnologie, pe teorie si din pacate, mai putin pe practica. In plus, in confortul casei lor, se pot distrage foarte usor, spre deosebire de clasa unde stateau cuminti in banca lor, luau notile si incercau sa fie activi si sa ia note bune.
Daca te afli in situatia in care trebuie sa il ajuti pe cel mic sa se adapteze unui stil de invatare online, Spacer doreste sa vina in ajutorul tau, pentru ca acest proces este extrem de dificil si ai nevoie de toate armele pentru a-l ajuta sa se adapteze. In plus, si tu ca parinte, ai multe de invatat, fiind o perioada plina de schimbari care clar te vor solicita.
Pe langa o conexiune buna la Internet, ai nevoie si de un PC bun, performant, care sa faca fata unei activitati indelungate. Nu iti recomandam un model pentru gaming, insa clar cel mic are nevoie de viteza si capacitate de stocare. Carcasele Spacer sunt ideale pentru invatatul on-line si de ce nu, sunt foarte bune si pentru munca de acasa, in cazul adultilor. Deci este o situatie win-win.
Informatia primita de copil este primordiala si acesta trebuie sa auda tot ce ii spune profesorul, dar si raspunsurile colegilor sai. Pentru un sunet de calitate, trebuie sa alegi neaparat niste boxe Spacer performante, care sa redea fidel calitatea sunetului. Daca cel mic prefera din cand in cand si putina intimitate si nu vrea sa auzi chiar tot ce vorbeste sau aude, ii poti cumpara niste casti Spacer, special concepute pentru el. In plus, acestea nu ii afecteaza in niciun fel calitatea auzului, deci le poate folosi cu incredere.
Petrecand multe ore in fata unui ecran, cel mic poate avea dureri de spate sau de gat, din cauza unei pozitii necorespunzatoare. Alege un scaun Spacer potrivit pentru el, chiar daca este de gaming. Denumirea nu conteaza, conteaza cel mai mult calitatile sale, de la materialul extrem de calitativ, la modul in care permite coloanei sa stea intr-o pozitie dreapta. In plus, design-ul lui extravagant si colorat va atrage copilul.
Daca cel mic are de stocat multe informatii, nu ezita sa ii alegi un card reader Spacer extrem de usor de folosit, astfel incat acesta sa aiba oricand access la fisiere sau filmulete care in mod normal ar solicita memoria PC-ului sau.
Speram din suflet ca recomandarile noastre te-au ajutat si te-au inspirat. Avand in vedere ca septembrie se apropie cu pasi repezi, va uram bafta in noul an scolar, indiferent de modul de desfasurare al acestuia. 😊